Tag Archives: Македонски весникот “Илинден”

Слободата на медиумите во Албанија се влошува

Од 18-21 јуни 2019 година делегација составена, од Европскиот центар за слобода на печатот и медиумите (ЕЦППФ), Комитетот за заштита на новинарите (КПЈ), Европската федерација на новинари ЕФЈ), Меѓународниот институт за новинари (ИПИ), Репортери без граници (РСФ) и Организацијата за медиуми на Југоисточна Европа (СЕЕМО) организаци кои се занимаваат со слободата на медиумите и заштитата на новинарите во Тирана на меѓународна мисија ...

Read More »

Ексклузивно интервју за Македонски весникот “Илинден”: Г-дин Стевче Стевоски кандидат на политичката партија ДЕМОКРАТИ за градоначалник на Охрид

Македонски весникот “Илинден”: Г-дин Стевоски, која беше основната идеја што ве поведе за да се кандидирате за градоначалник на Охрид? Г-дин Стевче Стевоски: Основната идеја беше мојата желба Охрид да го направиме 12 месечна туристичка дестинација, Охрид да биде градот на мирот и спокојот, место каде домашните и странските туристи ќе го добијат посакуваниот одмор без стрес и напнатост. Тоа ...

Read More »