Tag Archives: Македонскиот културен ценар “Мирче Џими Шмагранов”

Комитска вечер во Мисисага за чест на загинатите комити за слободата на Македонија 

Македонскиот културен ценар “Мирче Џими Шмагранов” на 8 февруари (петок) во Македонската православна црква “Свети Илија” во Мисисага организира Комитска вечер во чест на загинатите комити за слободата на Македонија и за уставобранителите од 27 април 2017 година! За расположението на вечерта, со македонски песни и ора ќе се погрижи групата “Македонски Мелос”, а за присутните подготвено е богато мени ...

Read More »