Комитска вечер во Мисисага за чест на загинатите комити за слободата на Македонија 

Македонскиот културен ценар “Мирче Џими Шмагранов” на 8 февруари (петок) во Македонската православна црква “Свети Илија” во Мисисага организира Комитска вечер во чест на загинатите комити за слободата на Македонија и за уставобранителите од 27 април 2017 година!

За расположението на вечерта, со македонски песни и ора ќе се погрижи групата “Македонски Мелос”, а за присутните подготвено е богато мени со традиционални македонска јадења: тавче гравче, свинско со праз, качамак со кисело млеко и други изненадувања.

Почетокот на вечерта е во 19.00 часот, а влезницата е 50$. Дополнителни информации и резервации на телефоноите (905) 821 8050, (905) 616 6895 и (416) 939 2026.