Tag Archives: Македонскиот културен центар во Софија

Македонскиот културен центар во Софија ќе го одбележи Европскиот ден на јазиците

Европскиот ден на јазиците, празник прогласен од Советот на Европа и поддржан од Европската унија на 6 декември 2001 година, оваа  година во Софија ќе биде одбележан со манифестацијa во Националниот музеј „Земјата и луѓето“  на 26 септември, со почеток од 17:00 часот. КИЦ на Македонија во Софија за трета година по ред ќе учествува на оваа значајна манифестација, која ...

Read More »