Tag Archives: Меѓународниот Ден на мајчиниот јазик

Македонската Алијанса упатува честитка по повод Меѓународниот Ден на мајчиниот јазик

Македонската Алијанса упатува честитка до сите браќа и сестри Македонци во Татковината и ширум светот, да го славиме нашиот древен Македонски јазик и да им покажеме уште еднаш на сите дека не постои сила која може да ни го одземе идентитетот. Сите заедно да ги славиме и паметиме нашите просветители Светите браќа Кирил и Методиј кои се заслужни за Македонската ...

Read More »