Tag Archives: Национален парк Преспа

Повик за Летна школа за еколошка едукација во Преспа

Друштвото за заштита и зачувување на животната средина во Албанија (ППНЕА) и оваа година во соработуваме Protection and Preservation of Natural Environment in Albania и Society for the Protection of Prespa (SPP) во организацијата на прекугранична летна школа „Мониторинг и управување со зачувувањето на природата во Преспа“, која ќе се одржи од 11 до 16 септември 2022 година. Оваа летна школа е ...

Read More »

Во Национален парк Преспа се одржува обука за методологијата на набудување и проценка на рибниот фонд во Охридското Езеро и двете Преспански езера (ФОТО)

Деновиве во Национален парк Преспа се одржува обука на персоналот на Национален парк Преспа и ПМТУ Поградец за методологијата на набудување и проценка на рибниот фонд во Охридското Езеро и двете Преспански езера. Обуката е многу важно за да се препознае реалната состојба на рибниот фонд и структурата во езерата и го подготвува персоналот да спроведе заеднички мониторинг со одговорните институции на трите гранични ...

Read More »