Tag Archives: Научна конференција „По патеките на Дичо Зограф“

Научна конференција „По патеките на Дичо Зограф“ во чест на 1000-годишнината на Бигорски

Деновиве, со благослов на нашиот надлежен Митрополит г. Тимотеј Дебарско-кичевски и со благослов и иницијатива на нашиот Старец и Игумен, Епископот г. Партениј, а во содејство и организација со проф. д-р Сашо Цветковски, Свештена Бигорска Обител ќе биде домаќин на Првата долнореканска научна конференција, насловена: По патеките на Дичо Зограф. Конференцијата се одржува во чест на големиот јубилеј – 1000 години ...

Read More »