Tag Archives: Невладиното друштво „Вардар – МКД“- Подгорица

Ексклузивно интервју за македонскиот весник “Илинден“ со г-дин Никола Ангеловски потпретседател на невладиното друштво „Вардар – МКД“- Подгорица, Црна Гора

  Македонски весник “Илинден“: Господин г-дин Никола Ангеловски, ве молам претставете се на нашите читатели. Најпрво, сакам да ви се заблагодарам лично што ме поканивте да го направам ова интервју и што ми дадовте можност за прв пат да разговарам за правната и фактичката положба на Македонците како малцински народ во Црна Гора. Јас претставувам втората генерација Македонци кои се родени, ...

Read More »