Tag Archives: Охридско Езеро

Охридско Езеро кај село Лин порибено со 1,5 милиони парчиња подмладок на охридска пастрмка (ВИДЕО)

Водите на Охридско Езеро, кај село Лин, општина Подградец, денеска беа збогатено со 1,5 милиони парчиња подмладок на охридска пастрмка,соопштија од општина Подградец. Од година во година се зголемува количината на подмладок со кој се порибуваат езерските води. Но, ова денеска е рекордна бројка. Тоа е резултат на нашата посветеност за збогатување на рибниот фонд, изјавил Бленди Чучи, министер за ...

Read More »