Tag Archives: Оптина Пустец – Мала Преспа

Работилница со учениците од Гимназијата „Трајан Ѓорѓиовски и Митре Колевски“ во Пустец за подигање на свеста за семејно насилство

Денес, во рамките на проектот „Воспоставување на координиран механизам за упатување случаи на семејно насилство“, беше организирана работилница за подигање на свеста со учениците од Гимназијата „Трајан Ѓорѓиовски и Митре Колевски“ во Пустец. Семејното насилство, механизмите за упатување случаи на насилство, родовата еднаквост, целосно остварување на правата на жените и зајакнување во општеството, беа некои од точките обучени за оваа активност, ...

Read More »