Работилница со учениците од Гимназијата „Трајан Ѓорѓиовски и Митре Колевски“ во Пустец за подигање на свеста за семејно насилство

Денес, во рамките на проектот „Воспоставување на координиран механизам за упатување случаи на семејно насилство“, беше организирана работилница за подигање на свеста со учениците од Гимназијата „Трајан Ѓорѓиовски и Митре Колевски“ во Пустец.

Семејното насилство, механизмите за упатување случаи на насилство, родовата еднаквост, целосно остварување на правата на жените и зајакнување во општеството, беа некои од точките обучени за оваа активност, додека имаше и лисици за студентите да кажат запре семејното насилство, жените и девојчињата.

Пројектот е организирана од УНДП Албанија во соработка со Министерството за здравство и социјална заштита, во рамките на Заедничката програма на Обединетите нации. Да се ​​стави крај на насилството врз жените во Албанија, финансиран од Шведската влада.

Advertisement