Tag Archives: Организацијата Обединети Македонци од Канад

Организацијата Обединети Македонци од Канада на 6 септември ќе го одбележи Денот на независноста на Македонија – 8 септември

Организацијата Обединети Македонци од Канада, утре на 6 септември ќе го одбележи Денот на независноста на Македонија – 8 септември во македонскиот Илинденски парк во градот Скугог. Организацијата Обединети Македонци упатува јавна покана до Македонците од Торонто и околината на заедничка прослава на Денот на независноста на Македонија со почитување на мерките за заштита од корона вирусот. Организацијата Обединети Македонци ...

Read More »