Tag Archives: Претседател на Македонско меѓународно движење за човекови права

Колумна на Бил Николов: Сенатор Крис Марфи, неприател на Македонскта држава 

Коментар на претседателот на ММДЧП Бил Николов (со насловот: Американските политичари немаат право да ја диктираат македонската иднина) објавен во Truthout, влијателна американска непрофитна новинска организација: Во мај, сенаторот Крис Марфи искористи дел од бесконечниот тек на американски даночни пари да одлета до Западниот Балкан, со попатна станица во Република Македонија, да побара (читај: да им се закани) од Македонците да ...

Read More »