Tag Archives: Проф-др Катерина Тодороска

Колумна од Проф-др Катерина Тодороска: Ким Јонг Ил – синдром

Во континуитет македонскиот народ и македонскиот јазик се предмет на негирање од страна на сите оние кои ја знаат историјата за поделбата на македонската етничка територија во 1913 година во Букурешт. Поради фактот што делови од македонската територија, при тоа распарчување на македонскиот етнички простор, им бил подарен од страна на тогашните големи сили на грчката и бугарската држава, тие ...

Read More »