Tag Archives: Рамковната конвенција за заштита на националните малцинства на Советот на Европа.

Делегација на МАЕИ оствари средба со делегација на Советодавниот комитет за Рамковната конвенција за заштита на националните малцинства на Советот на Европа

Делегација од единствената партија на Македонците во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција, предводена од претседателот Васил Стерјовски, во Корча, оствари средба со делегација на Советодавниот комитет за Рамковната конвенција за заштита на националните малцинства на Советот на Европа. На средбата делегацијата на Македонска алијанса за европска интеграција ја запозна делегацијата на Советодавниот комитет за Рамковната конвенција за заштита на ...

Read More »