Tag Archives: Референдумот не успеа

Германски магазинот Шпигел: Референдумот за името во Македонија не успеа

  Референдумот за ново име за Македонија не успеа. Владата го опишува резултатот како успех. Но, многу граѓани се разочарани и затоа не гласаа. Уранија Пировска едвај спиеше ноќе со возбуда. Со палпитации таа влегува на избирачкото место во главниот град на Македонија, Скопје. Кога повторно ќе излезе, солзи тече низ нејзиниот образ. Зад крстот што го направи на лизгање ...

Read More »