Tag Archives: Репортажа од Тема ТВ

Иннтервју за Тема ТВ: Никола Ѓурѓај, претседател на Македонско друштво “Илинден”-Тиранa

Репортажа од Тема ТВ за македонското малцинство во Албанија. Емиграцијата, туризмот, риболов, земјоделството и добитокот се главните извори на приход за повеќето жители од областа на Мала Преспа. Пазар на стока импровизиран на патот што води кон Пустец, кај селото Подгори, каде жителите на селата Поградец, но и на Корача продаваат или купуваат животни додека протестираат, како пазар на поранешната ...

Read More »