Tag Archives: република српска

Додик: Република Српска ќе се одвои од БиХ 

Претседавачот на Претседателството на Босна и Херцеговина, Милорад Додик изјави дека Република Српска ќе спроведе референдум и ќе се одвои од БиХ доколку иницијативата на Партијата за демократска акција (СДА) за промена на името стигне до Уставниот суд на БиХ. „Ние се согласивме, и власта и опозицијата, дека ќе преземеме мерки за утврдување на нашиот статус доколку иницијативата стигне до ...

Read More »