Tag Archives: Сабит Брокај

Почина Сабит Брокај, поранешен албански министер за здравство и за одбрана 

На 78-годишна возраст ненадејно почина Сабит Брокај, познат албански универзитетски професор, поранешен министер за здравство и за одбрана и една од клучните личности во Социјалистичката партија. Роден е на 7 јануари 1942 година во Валона а од 1959 до 1964 година, служел како медицински помошник на подморница. Дипломирал на Медицинскиот факултет во Тирана во 1969 по што профолжил да служи ...

Read More »