Tag Archives: Силен Балкан 23

На воена вежба „Силен Балкан 23“ во Албанија се сообраа најелитните вооружените сили од Балканот

Во Албанија почна воената вежба „Силен Балкан 23“ со учество на специјалните единици на армиите на земјите од Балканот, што првпат се одржува во Албанија, објави министерот за одбрана Нико Пелеши. Најелитните единици на вооружените сили од регионот на Балканот, специјалните армиски сили, се собраа во Албанија за дополнително да ја зголемат регионалната соработка, но и преку зголемување на професионалното ...

Read More »