Tag Archives: Совет за бесбедност

Русија го презеде претседателството во Советот за безбедност на ООН

Претседателството на Советот за безбедност на ООН месечно ротира меѓу своите членки по азбучниот ред на имињата на државите на англиски јазик. Русија во септември ќе го води претседателството на Советот за безбедност на ООН, што годинава се совпаѓа со отворањето на 74-та седница на Генералното собрание (17 септември) и нејзиниот најважен дел, „неделата на високо ниво“. За тоа време, ...

Read More »