Tag Archives: СЗО

Кина тврди дека веднаш ја известила СЗО за епидемијата на коронавирусот

Кина веднаш ја извести Светската здравствена организација и другите релевантни земји за епидемијата на коронавирусот, се вели во извештајот на Канцеларијата за информации на кинеската Влада објавен денеска. Во извештајот се додава дека Кина „поделила цела секвенца на геномот и специфичните прајмери и сонди за откривање на Ковид-19 и редовно ја известувала Светската здравствена организација и релевантните земји за епидемијата, ...

Read More »