Tag Archives: Црква Св. Кирил и Методиј

Македонците во Дортмунд сложно ја градат црквата Св. Кирил и Методиј

Македонците во Дортмунд за рекордно време ја подигнаа православната црква „Св. Кирил и Методиј“. За неполна година во Дортмунд, во Германија на дело се покажа слогата, љубовта и единството на Македонците во таа околина и пошироко. Црковниот одбор со протојереј Душко, организирано и посветено сите донации ги наменија за градба на нова црква. Претстои внатрешно уредување и апел до сите кои ...

Read More »