Tag Archives: Убиен Лавдрим

Убиен водачот на албанските џихадисти Абу Абдулах ал-Косова

  Во бомбардирањата во Мосул убиен е Лавдрим Мухаџери, познат и како Абу Абдулах ал-Косова, водачот на албанските џихадисти во Сирија и Ирак. Дваесет и деветгодишниот Мухаџери, по потекло од Качаник, заедно со Билал Хаќифи, исто така од Косово, биле убиени во полноќни бомбардирања на седми јули, од страна на америкаските авиони, јави „Тирана опсервер“. Во изминатиот период повеќепати излегуваа информации дека Мухаџери е убиен, ...

Read More »