Tag Archives: Унијата за Медитеранот

Со едногласна одлука на 42 земји – членки, Македонија стана полноправна членка на Унијата за Медитеранот

Во рамки на Регионалниот форум на унијата за Медитеранот, што денес се одржува во Барселона, министрите за надворешни работи на 42 земји членки едногласно ја донесоа одлуката за полноправното членство на Република Македонија во Унијата за Медитеранот – организација која ги вклучува сите земји членки на ЕУ, како и медитеранските земји кои не се дел од ЕУ. При своето обраќање ...

Read More »