Tag Archives: Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип

Македонија: Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип одбележува 12 години постоење 

Со свечена седница на Сенатот на Универзитетот „Гоце Делчев“-Штип, промоција на новите осум доктори на науки, издавачката дејност и фондот за стипендирање на студентите почна одбележувањето 12 години од постоењето на оваа високаобразовна институција. Ректорот на УГД-Штип, Блажо Боев, истакна дека од 27 март пред 12 години, па се до денеска Штипскиот универзитет одговори на барањата и потребите на времето ...

Read More »

Професорката од  Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип Ана Никодиновска Крстевска  предаваше за Македонија во Неапол

По покана на проф. Џузепе Каталди, професор по меѓународно јавно право од Универзитетот во Неапол „Ориентале“, во рамките на предметот по Меѓународно јавно право, доц. д-р Ана Никодиновска Крстевска одржа предавање на тема „Македонија и Европската унија“. Во рамките на предавањето беше опишана меѓународната позиција на Република Македонија и нејзините евроинтегративни процеси. Студентите од Неапол покажаа голем интерес за темата, ...

Read More »