Tag Archives: Владини стипенди

Владата на Македонија ќе додели 50 стипендии за студенти со македонско потекло кои живеат во држави на Балканот

На денешната седница Владата донесе Одлука за доделување на вкупно 50 стипендии на припадниците на Македонско национално малциство кои живеат во државите на Балканскиот Полуостров кои ќе се запишат како редовни студенти на државните универзитети „Св. Кирил и Методиј” – Скопје, на Универзитетот „Св. Климент Охридски” – Битола, на Универзитетот „Гоце Делчев” – Штип, на Универзитетот за информатички науки и ...

Read More »