Tag Archives: vozdusen prostor

НАТО ја презеде контролата на воздушниот простор на Црна Гора

Министерот за одбрана на Црна Гора, Предраг Бошковиќ, изјави дека контролата на воздушниот простор на државата ќе ја вршат Грција и Италија, кои се членки на Алијансата. Бошковиќ рече во тек е постапка на потпишување технички договор со НАТО, Грција и Италија. „Грција и Италија ќе вршат ‘ер полисинг’ за Црна Гора, како што веќе работат долги години. Тоа не ...

Read More »