Tag Archives: закана

Албанија: Агенцијата за електронски и поштенски комуникации со закани за затворење на онлајн медиумите

  Агенцијата за електронски и поштенски комуникации на Албанија (АКЕП) вчера им даде рок од три дена на 44 онлајн медиуми да извадат даночен број и да го објават на веб-страницата, што предизвика нов бран остри реакции од новинарската фела за притисок на власта врз медиумите. Наведените онлајн-медиуми се во најголем дел критичари на власта. Голем дел од замерките дека станува збор ...

Read More »

Балканот и ризикот од терористичките организаци

Во последно време во германските медиуми беа објавени написи во врска со обидите на терористичката организација ДЕАШ (ИСИС) за стекнување со нови приврзаници од Западен Балкан како и заканите насочени против Германија.  Причината за објавувањето на овие написи беа реториките во врска со тврдењето дека германските разузнавачки служби покажуваат се поголемо интересирање кон Балканот и особено Босна и Херцеговина. Во ...

Read More »

Исламска држава со новa заканa кон Балканот

Терористичката организација „Исламска држава“ се закани со нови напади на Балканот и порача дека иако се преокупирани со други работи, сепак не ги заборавиле страдањата на муслиманите во овој регион, пренесуваат сараевските медиуми.  Тие како непријатели, пред се ги  посочуваат Србите и Хрватите и потенцираа  дека терористичките напади ширум светот треба да се сфатат како опомена за она што може ...

Read More »