Tag Archives: Здружението „Заедницата на Црногорците во Албанија“ – ЗЦГА

Здружението „Заедницата на Црногорците во Албанија“ слави 5 години од основањето

На 9 ноември 2023 година, здружението „Заедницата на Црногорците во Албанија“ – ЗЦГА, под покровителство на Ружица Рашович и Никола Судар, одржа тркалезна маса по повод 5-годишнината од основањето. Беа присутни Префектот на округот Тирана, Африм Ќендро, претседателот на Комитетот за национални малцинства, Константина Безијани, претставник на Дирекцијата за соработка со дијаспората и иселениците од Црна Гора, Зоран Ѓукановиќ, претставник ...

Read More »