Tag Archives: Зоран Џорлев

Почина Зоран Џорлев, еден од најдобрите македонски виолинисти

Почина Зоран Џорлев еден од најдобрите македонски виолинисти, вокален изведувач и професор. Џорлев се лекувал од ковид 19 на Инфективната клиника. Тој беше познат по многубројните обработки и изведби на македонски народни и забавни песни, обработки на филмски, џез и етно теми. Роден е во Струмица на 10 јануари 1967 година, каде го поминал детството. Неговиот татко Наско Џорлев бил познат композитор ...

Read More »