Tеатарот “Скрб и утеха“ ги одржа традиционалните “25 Армакедонски слави“

 

Вчера во Градската библиотека “Браќа Миладиновци“ во Скопје,  театарот “Скрб и утеха“ ги одржа традиционалните “25. Армакедонски слави“. Премиерно беше изведена драмата “Патот“ во изведба на актерите Страшко Милошевски и Тихомир Стојановски, а пред публиката се претстави Македонската женска вокална група од Сандански, од Пиринскиот дел на Македонија со повеќе изворни македонски народни песни.