Викендов почнува летното сметање на времето

Летното сметање на времето во 2023 година започнува на 26 март во 02 часот, така што со поместување за еден час нанапред, времето во 02 часот се смета како 03 часот.

Летното сметање на времето завршува на 29 октомври во 03 часот, така што со поместување за еден час наназад, времето во 03 часот се смета како 02 часот.

Сезонското менување на времето, освен во Европа, се применува и во повеќето земји од и Централна Америка, како и во повеќе други држави во светот.

Advertisement