Во Македонскиот културен центар во Тирана настапи триото ”Аперто” од Скопје и се отвори изложба на познатиот тирански сликар, Мухамет Керпачи

Во Македонскиот културен центар во Тирана на 02.06.2022 година настапи триото ”Аперто” од Скопје и се отвори изложба на познатиот тирански сликар, Мухамет Керпачи. Настанот беше во организација во Македонскиот културен центар во Тирана и винаријата “Шехи” од Тирана. Посетителите уживаа во прекрасната изведба на класични познати музички автори, вкусовите на тиранското вино и сликите од мајсторот Керпачи. Изложбата ке биде отворена од 1 ви до 15 ти јуни.
Advertisement