29 новозаразени со коронавирус во Македонија до денеска на пладне вкупно 177

Во изминатите 24 часа се регистрирани 29 нови случаи на коронавирус во земјата, информираше министерот за здравство Венко Филипче, на нговиот официјален Фејсбук профил. Од нив, во Скопје се регистрирани нови 20 случаи, во Куманово и во Велес по три, во Прилеп два и еден во Дебар. Интерактивна мапа на заразени со коронавирус во Македонија со постојано навремено ажурирање. Со ова, вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска до 12.00 часот изнесува 177 лица.