72 години од егзодусот на децата Македонци од Егејскиот дел на Македонија

На денешен ден пред 72 години, на 25 март 1948 година започна егзодусот на децата Македонци од Егејскиот дел на Македонија во виорот на Граѓанската војна во Грција 1946-1949 година. Годинава одбележуваме 72 години од егзодусот на децата Македонци од Егејскиот дел на Македонија! Помен и вечна им слава на упокоените, здравје и живот на преживеаните и потомците, распрскани на сите меридијани и сите страни во светот!