Албанија отвори истрага за смртта на четворицата руски туристи

Албанското обвинителство денеска соопшти дека отворило истрага за убиството во хотелската сауна по повод смртта на четворица руски државјани. Четворица Руси, маж и жена, нивната ќерка и зет, беа пронајдени мртви на 15 октомври во хотел во селото Ќерет, на 50 километри од Тирана.

Првично се мислеше дека починале од задушување, но околностите беа неразјаснети и официјалниот судски извештај не беше објавен.

Обвинителите денеска соопштија дека случајот го регистрирале како убиство и додадоа дека ги оценуваат доказите и исказите на сведоците. Телата беа пренесени во Русија една недела по нивната смрт. Руски туристи биле дел од групата која една недела престојувала во луксузно одморалиште.

Advertisement