Албанската полиција запленила фалсификувани чекови во вредност од еден милион долари и уапси двајца Италијанци (ВИДЕО)

На граничниот премин Хан Хоти, на албанско-црногорската граница, албанската полиција запленила фалсификувани чекови во вредност од милион долари. Уапсени се двајца италијанските државјани во чиј автомобил биле откриени фалсификуваните чекови.

Фалсификуваните чекови се одземени како материјален доказ заедно со возилото, 1700 евра, печати и два мобилни телефона и се предадени на Обвинителството при Основниот суд од општата надлежност Скадар за понатамошни дејствија.

https://www.facebook.com/policiashtetitshqiptar/videos/448123264271797

Advertisement