АРМ на меѓународната вежба „Сајбер гардијан 2017“

Вежбата која е во организација на Командата на Армијата на САД за Европа, ќе се изведува на територијата на Унгарија, Романија и Бугарија.Припадници на Армијата на Република Македонија од 11-ти до 20-ти јули ќе учествуваат на големата меѓународна вежба „Сајбер гардијан 2017“.

Вежбата која е во организација на Командата на Армијата на САД за Европа, ќе се изведува на територијата на Унгарија, Романија и Бугарија. Од Генералштабот информираа дека кон крајот на јули и во почетокот на август на Криволак ќе се изведе заедничка вежба на АРМ и на Командата на Армијата на САД за Европа под името „Драгон гардијан 2017“.