Австрија воведува контроли на границата со Чешка поради бранот илегални мигранти

Австрија денеска ќе воведе стационарни контроли на границата со Чешка, со цел да се спречи приливот на илегални мигранти, соопшти Министерството за внатрешни работи.

Потегот е преземен откако Германија пред два дена најави гранични контроли со Чешка, Полска и Швајцарија за да се справи со приливот на илегалните мигранти. Новите контроли на чешката граница ќе бидат во сила најмалку 10 дена.

Advertisement