Честитка од Македонска алијанса за европска интеграција по повод Фитер Бајрам

Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ) упатија честитки по повод големиот муслимански празник Фитер Бајрам. Единствената македонска партија во Албанија, МАЕИ, посакува празничните денови да минат во среќа, радост и добро здравје.

Честит големиот празник Рамазан бајрам. Нека овие денови кај секој човек ги потврдат вредностите на слогата, толеранцијата и духовниот напредок и сите заедно да имаме спокоен и среќен живот. Убедени сме дека пораката на големиот празник уште еднаш ќе потврди дека со заеднички напори можеме да одговориме на предизвиците со кои се соочува современиот свет и сите заедно ќе бидеме добар пример за идните генерации, наведува во честитката МАЕИ.

Во честитките уште се посакува што побрзо да се надминеме злото наречено Ковид-19 и да се продолжи со „взаемното одбележување на празниците на различните верски заедници, кои се столб на градење на соживотот“.

Advertisement