Централниот Совет на Македонците во Германија упати честитка за 15 годишнината од основањето на Македонското друштво “Илинден“-Тирана

Честитка за 15-годишнината на Македонското друштво “Илинден” во Тирана и Поздрав од Централниот Совет на Македонците во Германија

Македонското Друштво “Илинден” во Тирана го прославува својот 15-годишен јубилеј и ги истакнува значајните постигнувања во текот на годините. Во овој период, друштвото одржа многу средби со државните институции и локалната власт за заштита на правата и позицијата на македонското малцинство во Албанија. Тие се активни членови на Федералната Унија на Европските Националности и се ангажирани за правата на малцинствата. Покрај предизвиците, продолжуваат да бараат поддршка од државните институции и политичките партии во Албанија и Македонија. Претседателот на друштвото, Никола Ѓурѓај, го истакнува значењето на албанско-македонското пријателство и замолува за конструктивна соработка за решавање на постоечките предизвици.

Честитка од Централниот Совет на Македонците во Германија:

Срдечно честитаме на Македонското Друштво “Илинден” во Тирана за неговиот 15-годишен јубилеј! Вашиот неуморен труд и посветеност за македонската заедница во Албанија се захвални и имаат значаен позитивен удел. Пожелуваме ви уште многу години на успешна работа и партнерство. Честитки за постигнатите успеси и ви посакуваме сè најдобро во иднина! – стои во честитката на Централниот Совет на Македонците во Германија

Линк: https://zentralratdermakedonen.de/mk/%d1%87%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%ba%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d1%98%d1%83%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d1%98%d0%be%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b5%d0%b4%d0%be%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be%d1%82/

Advertisement