Едмонд Темелко со повик до сите Македонци во Мала Преспа заокружи бр. 2 ”Преспа пред се” 

 

Во Албанија на 30 јуни 2019 год. ќе се одржат локални избори за што се изјасни и Изборниот колегиум, со потврдување на одлуката на Централната изборна комисија (ЦИК). Веќе се испечатени гласачките ливчиња, а на нив, за Општина Пустец се наоѓа и името на кандидатот Едмонд Темелко од Македонската Алијанса за Европски Интеграции (МАЕИ). Како и досега, сите Македонци од Општина Пустец, Мала Преспа да застанеме зад нашиот кандидат и на 30 јуни, масовно да излеземе на гласање и да го заокружиме Бројот 2 на гласачкото ливче.