Фолксваген е најзадолжената компанија во светот

Според најновите студии за време на кои се истражуваше бизнисот на околу 900 компании, германскиот Фолксваген е најголем задолжен. Според најновите истражувања, германската компанија Фолксваген должи околу 192 милијарди долари, што е повеќе од многу земји, како Унгарија (101,9 милијарди) или Јужна Африка (180 милијарди) како што е наведено во текстот.

Се разбира, не е само Фолксваген на врвот на германските компании, исто така има и Дајмлер што некаде должи околу 151 милијарди долари, има и близу Toyota со 138 милијарди долгови, Форд должи околу 122 милијарди долари и БМВ 114 милијарди долари. Меѓу десетте најзадолжени компании во светот, дури пет се од светот на автомобилската индустрија, и еве како изгледа списокот:

Фолксваген – 192 милијарди
АТ & Т – 176 милијарди
Дајмлер – 151 милијарди
Тојота – 138 милијарди
Софтбанк Груп – 135 милијарди
Веризон – 129 милијарди
Форд – 122 милијарди
БМВ – 114 милијарди
Корпорација Комарк – 104 милијарди
Анхусер-Буш – 96 милијарди

Advertisement