Германци се селат во Унгарија (ВИДЕО)

Се поголем број Германци кои не се сложуваат со политиката на Ангела Меркел кон бегалците се одлучуваат да ја напуштат земјата. Тие за нова дестинација на избираат Унгарија и тоа дело околу езерото Балатон каде веќе живеат околу 30.000 Германци. Германците купуваат недвижнини кои за германски услови се ниски бидејќи куќа со двор може да се најде и за 14.000 евра.

Германците се загрижени за безбедноста и оти на улиците може да се забележат сомнителни мажи кои може да ги нападнат. Тоа во Унгарија го нема и згора на тоа храната е ефтина па може да живеат еден порелаксиран живот, се наведува во репортажата на „АРД“./www.pressingtv.mk