Јавна трибина за малциствата организирана од Европската делегација во Мала Преспа

Денеска во општина Пустец, Мала Преспа се организира јавна трибина во рамките на општинската програма за европа со претставниците на Европската делегација во Албанија Орландо Бошко и генералниот директор на Агенцијата за поддршка на локалната самоуправа, Беким Мурати, присутен беше и заменикградоначалник на општина Пустец Аднон Јани. Тема на состанокот беше правата на малцинствата во рамките на правото за човекови права. 96/2017 “Заштита на националните малцинства во Република Албанија” и подзаконски акти во неговото спроведување и соживотот на малцинствата во Албанија. Беа разгледани проекти на ЕУ за агротуризмот, туризмот и земјоделството, како и перспективите на општината.