Македонија со 7 натпреварувачи на Светско првенство во параглајдерство во Албанија

 

Од 05 – 14 мај 2017 година во Валона, Албанија се одржаа Светско првенство во параглајдерство – Прецизно слетување. На Светско првенство во параглајдерство учествуваа стотина натпреварувачи-пилоти на параглајдери, од 20-тина држави од целиот свет. Репрезентација на Македонија беше составена од 7 натпреварувачи-пилоти на параглајдери подржано од Агенцијата за малди и спорт на Македонија.