Македонија: Бесплатен ПЦР тест за туристи

Усвоен е протоколот за обезбедување бесплатен ПЦР тест за турист и странски државјани со регулиран престој во земјата, кој е предвиден како мерка од шестиот пакет за ревитализирање на економијата во услови на ковид-19 соопшти Владата. Мерката предвидува бесплатни тестови за странските туристи во посета на нашата земја, а на кои им е потребен ПЦР тест за влез во земјата каде се враќаат – велат од Владата.

Advertisement