Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ) ќе учестува на локални избори

Централна изборна комисија, почна со подготовките за локалните избори, кои ќе се одржат на 30 јуни 2019 година кога политичките парти ќе се тркаат за градоначалничките места. Mеѓу другите кои што ќе се борат за избор на градоначалници ќе биде и единствената партија на Македонците во Република Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ). Ваквата иформација за Македoнски весник “Илинден” ја потврдуват високи извори од Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ). Претседателот Илир Мета потпиша декрет за одржувањето на локални избори кои треба да се одржат вo недела, 30 јуни 2019 година.