Македонска песна ечи на најпрометната улица во Солун (ВИДЕО)

Празнична честитка од Солун, на најпрометна улица, во најубавите денови од годината, на најубав начин се свири песната за најголемиот Апостол Петков Терзиев – Војводата Ениџевардарско Сонце..

“Македонскиот Робин Худ” (според Алберт Сониксен), кој беше “некрунисаниот крал на вардарските мочуришта” (Фредерик Ковач), а за кого Грците велеа дека е “невидливиот демон” (Пенелопе Делта)…
Ова е културна победа среде Солун.. Песната ќе не обедини… Честит Бадник, пишува на Фејсбук, Илија Димовски.

Advertisement